Mag. Gabriela Markova, Ph.D.

Universitätsassistentin Postdoc

T: +43-1-4277-47278

E: gabriela.markova@univie.ac.at

Institut für Angewandte Psychologie: Gesundheit, Entwicklung und Förderung

• Frühe Entwicklung von sozialer Kognition
  • Frühe Interaktionen mit Eltern und Gleichaltrigen
  • Behaviorale und neuronale Koordination in frühen Interaktionen
  • Entwicklung von Spiel und Humor

Seit 03/2018 Universität Wien
Universitätsassistentin Postdoc, Arbeitsgruppe Entwicklungspsychologie
2016 - 2018RED NOSES Clowndoctors International
Head of Research
2012 - 2016Universität Wien
Universitätsassistentin Postdoc, Arbeitsgruppe Klinische Kinder- und Jugendpsychologie
2009 - 2013Czech Academy of Sciences
Postdoctoral Researcher, Institute of Psychology

2003 - 2009 Ph.D., Psychologie
York University, Toronto, Kanada
1998 - 2003 Diplom (Mag.Phil.), Psychologie
Paris Lodron Universität Salzburg

Stipendien und Preise

2011 Otto Wichterle Award for Young Scientists
Czech Academy of Sciences
2007 - 2008President Susan Mann Dissertation Award
York University
2007Norman S. Endler Research Fellowship
York University
2006Certificate of Teaching Excellence Award
Council of Canadian Departments of Psychology

Zeige Ergebnisse 20 - 39 von 39

Markova G, Legerstee M. Predictors of peer social competence among two-year-olds. 2014. Postersitzung präsentiert bei XIX Biennial International Conference on Infant Studies, Berlin, Deutschland.

Siposova B, Markova G. The neurobiology of early mother-infant interactions: Examining the role of maternal affect attunement. 2014. Postersitzung präsentiert bei XIX Biennial International Conference on Infant Studies, Berlin, Deutschland.

Legerstee M, Markova G. The role of maternal mental state language in the development of joint attention of typically-developing infants and infants with Down syndrome: A longitudinal study. 2013. Postersitzung präsentiert bei Workshop on Infant Language Development, Donostia-San Sebastian, Spanien.

Markova G, Siposova B. Relationship between oxytocin and maternal affect attunement during mother-infant interactions. 2013. Beitrag in BPS Developmental and Cognitive Sections Joint Conference, Reading, Großbritannien / Vereinigtes Königreich.

Filippova E, Markova G. The role of emotions in the development of understanding an ironist speaker’s mind. 2012. Postersitzung präsentiert bei Biennial Meeting of the International Society for the Study of Behavioral Development, Edmonton, Kanada.

Reddy V, Markova G, Wallot S. Anticipating being picked up: Joint coordination in 3-month-olds. 2012. Beitrag in 42nd Annual Meeting of the Jean Piaget Society, Toronto, Kanada.

Reddy V, Markova G, Wallot S. Anticipatory adjustments to infant-directed actions. 2012. Postersitzung präsentiert bei XVIIIth Biennial International Conference on Infant Studies, Minneapolis, USA / Vereinigte Staaten.

Reddy V, Markova G, Wallot S. Longitudinal changes in infant postural adjustments to being picked-up. 2012. Postersitzung präsentiert bei XIX Biennial International Conference on Infant Studies, Berlin, Deutschland.

Legerstee M, Markova G, Small B. Relations between maternal mental state language and joint attention in typically-developing infants and infants with Down syndrome. 2012. Postersitzung präsentiert bei 13th World Congress of the World Association for Infant Mental Health, Cape Town, Südafrika.

Markova G, Stieben J, Legerstee M. Neural structures of jealousy: Infants’ experience of social exclusion with caregivers and peers. in Hart S, Legerstee M, Hrsg., Handbook of jealousy: Theories, principles and multidisciplinary approaches. Wiley-Blackwell. 2010

Zeige Ergebnisse 20 - 39 von 39